Blog | FAQ | Contact

Aansturing onbalansmarkt

Met een thuisbatterij kun je profiteren van de onbalansmarkt, waar je energie koopt als er een overschot is en prijzen laag zijn, en verkoopt wanneer er een tekort is en prijzen hoog zijn. Dit helpt niet alleen om je energiekosten te verlagen, maar draagt ook bij aan de stabiliteit van het energienet. De thuisbatterij regelt dit automatisch door de fluctuaties in vraag en aanbod te volgen.

Onbalans aansturing

Verlaag je terugverdientijd

Door slim gebruik te maken van de onbalansmarkt, kun je automatisch profiteren door het energienet te stabiliseren. In 2023 had je met een 10 kWh thuisbatterij ongeveer €1330 kunnen verdienen, wat een extra €700 oplevert vergeleken met alleen het volgen van dynamische energieprijzen. Dit betekent aanzienlijk rendement. Dankzij onbalanssturing kun je de investering in je thuisbatterij al binnen enkele jaren terugverdienen, afhankelijk van hoe deze markt zich ontwikkelt.

Waarom een thuisbatterij

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij

Een thuisbatterij slaat overtollige energie op voor later gebruik en kan helpen om energiekosten te verlagen en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

De installatievereisten kunnen variëren. Over het algemeen moet er ruimte zijn voor de batterijunit en toegang tot een geschikte elektrische aansluiting.

Ja, een thuisbatterij kan helpen om energiekosten te verlagen door energie op te slaan wanneer de tarieven laag zijn en deze vrij te geven wanneer de tarieven hoog zijn.

Ja, afhankelijk van je locatie zijn er mogelijk subsidies of belastingvoordelen beschikbaar voor de aanschaf van een thuisbatterij.

Een thuisbatterij kan worden geïntegreerd met bestaande energiebronnen zoals zonnepanelen via slimme regelaars en compatibele systemen.

Thuisbatterijen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar we bieden wel service na verkoop en ondersteuning voor eventuele vragen of problemen.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?