Blog | FAQ | Contact

Thuisbatterij 10 kWh

Met onze 10 kWh thuisbatterij van RICHACCU bieden we een en efficiënte oplossing voor het opslaan van duurzame energie. Deze thuisaccu van 10 kWh is ideaal voor het bewaren van de extra energie die je zonnepanelen gedurende de dag genereren, zodat je deze op een later tijdstip kunt gebruiken, bijvoorbeeld tijdens piekverbruiksmomenten of op momenten dat het bewolkt is. Dit helpt niet alleen je energierekeningen te verlagen, maar ondersteunt ook een milieuvriendelijkere levenswijze. Door te investeren in onze 10 kWh thuisbatterij, profiteer je van significante kostenbesparingen op de lange termijn.

Inclusief montage | Stapelbare installatie | Veilige lithium batterij

Begin met besparen

Een thuisbatterij van 10 kWh een geschikte keuze?

Verbeter je energiebeheer met een thuisbatterij van 10 kWh. Met deze thuisaccu kun je de energie die door je zonnepanelen gedurende de dag wordt gegenereerd, bewaren en gebruiken tijdens piekuren of in de avond. Dit verhoogt je onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet tot 60-80%, waardoor je optimaal gebruikmaakt van je zelf opgewekte groene energie, zelfs als salderingsregelingen veranderen of de terugleververgoedingen minder gunstig zijn.

Maak gebruik van variabele energieprijzen met een 10 kWh thuisbatterij. Hiermee kun je elektriciteit opslaan wanneer het net goedkoop is, en deze later gebruiken of verkopen als de energieprijzen hoger zijn. Dit strategische energiebeheer kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energiefactuur.

thuisbatterij 10 kWh

RICHACCU thuisbatterij

thuisbatterij-10 kWh

Vanaf €1.600 (5 kWh)

Deye omvormer

Vanaf €1.950 (5 kWh)

Enerfree Wall 15.H

thuisbatterij-10 kWh

Vanaf €1.750 (5 kWh)

Optimaliseer je energiegebruik met een 10 kWh thuisbatterij

Denk je eraan om je woning duurzamer en milieuvriendelijker te maken? Een thuisbatterij van 10 kWh kan de basis leggen voor een duurzamer thuis en biedt vele voordelen.

Ontdek de mogelijkheden met onze 10 kWh thuisbatterij om je energiebeheer te optimaliseren. Door energie te bewaren tijdens momenten van lage vraag en deze vrij te geven wanneer de vraag piekt, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten en geniet je van een zelfvoorzienend energienetwerk. Onze geavanceerde batterijtechnologie garandeert dat je zelfs tijdens een stroomstoring van energie voorzien blijft.

thuisbatterij 10 kwh
thuisbatterij 10 kWh

Begin met besparen

Profiteer van peakshaving

Peak shaving is een techniek waarbij huiseigenaren thuisbatterijen inzetten, zoals de 10 kWh thuisaccu, om de energiekosten te verlagen door het verminderen van hun energieverbruik tijdens piekuren. Hier volgen enkele voordelen van peak shaving met thuisbatterijen:

Kostenbesparing

Door energie op te slaan tijdens momenten met een lage energievraag en -kosten, zoals ’s nachts of op zonnige middagen wanneer zonne-energie volop beschikbaar is, en deze vervolgens te gebruiken tijdens piekuren, kunnen huishoudens hun energierekeningen verlagen. Door het verminderen van de pieken in energieverbruik voorkomen zij dat energieleveranciers hoge piektarieven rekenen.

Onafhankelijkheid

Met thuisbatterijen kunnen huiseigenaren hun afhankelijkheid van het openbare energienet verminderen. In tijden van stroomuitval of wanneer het netwerk overbelast raakt tijdens piekuren, kunnen thuisbatterijen essentiële stroom leveren om kritieke apparatuur in werking te houden.

Duurzaamheid

Het efficiënt gebruik maken van energie en het benutten van hernieuwbare energiebronnen helpen huiseigenaren bij te dragen aan een groenere toekomst. Door peak shaving met thuisbatterijen wordt energie op een slimme en milieuvriendelijke manier gebruikt.

Stabiliteit van het netwerk

Peak shaving helpt bij het stabiliseren van het energienet door het verminderen van pieken in het energieverbruik. Dit kan helpen bij het voorkomen van stroomuitvallen en verbetert de algehele betrouwbaarheid van het energienet.

Hoe weet ik of een thuisbatterij van 10 kWh bij mijn situatie past?

Uiteraard wil je eerst bepalen of een thuisbatterij een goede keuze is voor jouw situatie. Om te beslissen of een thuisbatterij van 10 kWh geschikt is, kun je deze stappen volgen:

1. Bepaal je dagelijkse energieverbruik

Kijk naar je energierekening of gebruik een energiemonitoring-app om je gemiddelde dagelijkse stroomverbruik in kWh te achterhalen. Als je geen specifieke gegevens hebt, kun je het nationale gemiddelde als uitgangspunt nemen.

2. Analyseer het vermogen van je elektrische apparatuur

Denk na over welke apparaten je wilt verbinden met de thuisbatterij. Identificeer de apparaten die cruciaal zijn voor je dagelijkse energiegebruik.

3. Schatten van de benodigde batterijcapaciteit

Pas de volgende vuistregel toe: gemiddeld energieverbruik per dag / 2 ≈ gewenste capaciteit van de thuisbatterij. Dit zal je helpen een inschatting te maken van de capaciteit die past bij jouw energiebehoeften.

thuisbatterij 10 kwh
Waarom een thuisbatterij

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

"De thuisbatterij presteert uitstekend"

De thuisbatterij heeft tot nu toe uitstekend gepresteerd en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Ik raad Renewatt absoluut aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor thuisenergie.

"Thuisbatterij voldoet aan mijn verwachtingen"

Wij zijn blij met de 5kWh thuisbatterij die Renewatt heeft geleverd. Hun klantenservice was echt top. Waren altijd bereid om te helpen en reageren snel op mijn vragen. De thuisbatterij presteert en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

"Tevreden met mijn aankoop"

Ik ben tevreden met mijn aankoop van de thuisbatterij. De klantenservice was behulpzaam en reageerde snel op elke vraag die ik had. De batterij zelf werkt perfect en voldoet aan al mijn verwachtingen.

"Uitstekende service en prima product"

De installatie verliep soepel en de thuisaccu werkt perfect. Uitstekende service en een prima product.

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij 10 kWh

Een thuisbatterij van 10 kWh is een goede keuze voor huishoudens die zonnepanelen hebben, peak shaving willen toepassen, op zoek zijn naar een noodstroomvoorziening, duurzaamheid nastreven, en meer flexibiliteit en controle over hun energieverbruik willen.

Een thuisbatterij van 10 kWh is perfect voor gemiddelde tot grote huishoudens die hun dagelijkse energieverbruik efficiënt willen beheren, vooral tijdens piekuren. Het is ook ideaal voor huizen met zonnepanelen, waar het opslaan van overtollige overdag opgewekte energie kan helpen om de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen en energiekosten te verlagen. Bovendien biedt zo’n batterij een betrouwbare energiereserve voor noodsituaties, wat essentieel is in gebieden die gevoelig zijn voor frequente stroomuitval.

De opbrengst van een thuisbatterij is afhankelijk van hoe deze wordt ingezet. Als de batterij voornamelijk wordt gebruikt om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan en deze energie ’s avonds of tijdens piekuren te gebruiken, kan dit resulteren in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Het rendement van de batterij hangt ook af van factoren zoals de energieprijzen op verschillende momenten van de dag, de grootte van de batterij en het energie verbruikspatroon van het huishouden. Het is belangrijk om de batterij op een strategische manier in te zetten om de maximale opbrengst te behalen en optimaal te profiteren van de energieopslagcapaciteit.

Ja, 10 kWh is relatief veel voor een thuisbatterij en biedt een capaciteit voor de meeste toepassingen. Dit formaat batterij is in staat om een substantieel deel van het dagelijkse energieverbruik van een gemiddeld huishouden te dekken, wat typisch varieert tussen 10 en 30 kWh per dag. Het kan vooral nuttig zijn in huizen die hun energieonafhankelijkheid willen vergroten, bijvoorbeeld door overdag opgewekte zonne-energie op te slaan en deze ’s avonds te gebruiken. Ook biedt een batterij van 10 kWh een solide oplossing voor noodstroom tijdens uitval, waarbij kritische apparaten zoals koelkasten en verlichting operationeel gehouden kunnen worden. Dit formaat is dus zeker substantieel en kan significant bijdragen aan zowel de energiezekerheid als kostenbesparing van een huishouden.

Een thuisbatterij van 10 kWh biedt zowel voordelen als nadelen:

Voordelen

  • Energieonafhankelijkheid: Vermindert afhankelijkheid van het net, nuttig tijdens piektijden of hoge energieprijzen.
  • Noodstroomvoorziening: Biedt back-up tijdens stroomuitvallen voor essentiële apparaten.
  • Optimalisatie van zonne-energie: Stelt huizen met zonnepanelen in staat om overdag opgewekte energie op te slaan voor later gebruik.
  • Vermindering van energiekosten: Maakt energieopslag mogelijk wanneer het goedkoop is, en gebruik tijdens dure piekuren.

 

Nadelen

  • Hoge initiële kosten: De aankoop en installatie zijn aanvankelijk duur, hoewel dit mogelijk op lange termijn wordt terugverdiend.
  • Ruimtebeslag: Vereist voldoende ruimte voor veilige installatie.
  • Onderhoud: Kan onderhoud en periodieke vervanging van componenten vereisen.
  • Complexiteit bij installatie: Vereist professionele installatie en configuratie om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

De levensduur van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type batterij, de kwaliteit, de laad- en ontlaadcycli, en de gebruiksomstandigheden. Meestal kunnen moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, tussen de 5.000 en 10.000 laad- en ontlaadcycli doorstaan.

In de praktijk betekent dit dat een thuisbatterij over het algemeen tussen de 10 en 15 jaar meegaat, afhankelijk van het gebruikspatroon. Na verloop van tijd zal de capaciteit van de batterij echter afnemen, wat betekent dat deze minder energie kan opslaan dan toen deze nieuw was.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?