Blog | FAQ | Contact

Slim besparen

Met een thuisbatterij kun je profiteren van de onbalansmarkt, waar je energie koopt als er een overschot is en prijzen laag zijn, en verkoopt wanneer er een tekort is en prijzen hoog zijn. Dit helpt niet alleen om je energiekosten te verlagen, maar draagt ook bij aan de stabiliteit van het energienet. De thuisbatterij regelt dit automatisch door de fluctuaties in vraag en aanbod te volgen.

Onbalans aansturing

Slim besparen nu mogelijk

Meer inzicht in jouw verbruik? Profiteer van de vele voordelen en mogelijkheden van de thuisbatterij van Richaccu.

Renewatt thuisbatterij

Dynamische uurprijs sturing

Met dynamische uurprijssturing profiteer je niet alleen van lagere energiekosten, maar blijf je ook flexibel in je keuze van energieleverancier en ondersteun je actief de energietransitie. Zo haal je het maximale uit je energiebudget en draag je bij aan een duurzame toekomst.

In 2023 genereerde de onbalanssturing gemiddeld €0,33 per beschikbare kWh opslagcapaciteit per dag. Dit komt neer op €3,33 per dag met een 10 kWh thuisbatterij, wat meer dan €1200 per jaar oplevert! Voor 2024 zien we dit bedrag al toenemen naar €0,45 per kWh, dankzij de toenemende onbalans op het energienet.

Het verschil tussen de laagste en hoogste energieprijzen op een dag wordt steeds groter. Dit komt doordat we steeds meer duurzame energie opwekken, zoals met zonnepanelen, die vooral overdag energie produceren wanneer het verbruik lager is. Het energienet raakt hierdoor overbelast door het overschot aan groene stroom. Door energie tegen de laagste prijs van het net te halen, help je het net te ontlasten. ’s Ochtends en ’s avonds, wanneer er minder energie wordt opgewekt maar de vraag het hoogst is, zijn de energieprijzen hoger. Op deze momenten kun jij het net ondersteunen door duurzame energie terug te leveren, wat zorgt voor een efficiëntere energiebalans.

Alle dynamische energieleveranciers kopen hun energie op de European Power Exchange (EPEX), waar de prijzen per uur variëren. Een dag van tevoren worden de energieprijzen op de Day-Ahead Market (DAM) vastgesteld. Deze gegevens worden gebruikt om je thuisbatterij op de meest voordelige momenten op te laden. Zo profiteer je van de laagste tarieven en maximaliseer je je besparingen door energie tegen hogere prijzen terug te leveren aan het net.

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij

Een thuisbatterij slaat overtollige energie op voor later gebruik en kan helpen om energiekosten te verlagen en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

De installatievereisten kunnen variëren. Over het algemeen moet er ruimte zijn voor de batterijunit en toegang tot een geschikte elektrische aansluiting.

Ja, een thuisbatterij kan helpen om energiekosten te verlagen door energie op te slaan wanneer de tarieven laag zijn en deze vrij te geven wanneer de tarieven hoog zijn.

Ja, afhankelijk van je locatie zijn er mogelijk subsidies of belastingvoordelen beschikbaar voor de aanschaf van een thuisbatterij.

Een thuisbatterij kan worden geïntegreerd met bestaande energiebronnen zoals zonnepanelen via slimme regelaars en compatibele systemen.

Thuisbatterijen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar we bieden wel service na verkoop en ondersteuning voor eventuele vragen of problemen.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?