Blog | FAQ | Contact

Thuisbatterij 15 kWh

Verbeter je energiegebruik met een thuisbatterij van 15 kWh. Een thuisaccu van 15 kWh stelt je in staat om de energie die jouw zonnepanelen overdag opwekken, op te slaan voor gebruik tijdens piek- en avonduren, waardoor je 60-80% onafhankelijk wordt van het net. Hiermee profiteer je optimaal van je eigen groene energie, zelfs in tijden van veranderende salderingsregelingen of ongunstige terugleververgoedingen.

Profiteer van dynamische energietarieven met een thuisbatterij van 15 kWh. Sla goedkope stroom van het net op wanneer de prijzen laag zijn, en gebruik of verkoop deze wanneer de prijzen stijgen. Dit leidt tot nog meer besparingen op je energiekosten.

Inclusief montage | Stapelbare installatie | Veilige lithium batterij

Begin met besparen

Een thuisbatterij van 15 kWh een geschikte keuze?

Optimaliseer je energieconsumptie met een thuisbatterij van 15 kWh. Deze krachtige thuisaccu stelt je in staat om overdag opgewekte zonne-energie op te slaan en deze vervolgens te benutten tijdens piekmomenten of in de avonduren. Zo vergroot je je energieonafhankelijkheid met 60-80%, en maak je effectief gebruik van je eigen geproduceerde groene stroom, zelfs bij wijzigingen in salderingsregelingen of afnemende terugleververgoedingen.

Benut dynamische energietarieven met een thuisbatterij van 15 kWh. Door energie op te slaan wanneer deze goedkoop is van het net en het te gebruiken of te verkopen wanneer de prijzen stijgen, kun je jouw energiekosten drastisch verlagen. Dit geavanceerde energiebeheer resulteert in significante besparingen op je energierekening.

thuisbatterij-15-kWh

RICHACCU thuisbatterij

thuisbatterij-15-kWh

Vanaf €1.600 (5 kWh)

Deye omvormer

Vanaf €1.950 (5 kWh)

Enerfree Wall 15.H

thuisbatterij-15-kWh

Vanaf €1.750 (5 kWh)

Optimaliseer je energiegebruik met een 15 kWh thuisbatterij

Overweeg je jouw woning duurzamer en milieuvriendelijker te maken? Een thuisbatterij van 15 kWh kan een belangrijke stap zijn naar een duurzamer en efficiënter energiegebruik in huis.

Ontdek de voordelen van onze 15 kWh thuisbatterij om je energiemanagement te verbeteren. Deze batterij stelt je in staat energie op te slaan tijdens perioden van lage vraag en te gebruiken tijdens piekuren, waardoor je significant kunt besparen op energiekosten en een onafhankelijk energienetwerk creëert. Onze geavanceerde batterijtechnologie zorgt er bovendien voor dat je voorzien blijft van stroom, zelfs bij stroomuitval.

thuisbatterij 15 kwh
thuisbatterij-15-kWh
Thuisbatterij-15-kwh

Begin met besparen

Profiteer van peakshaving

Peak shaving is een strategie waarbij huiseigenaren, zoals degenen met een 15 kWh thuisbatterij, hun energiekosten verlagen door het energieverbruik tijdens piekuren te verminderen. Hier zijn enkele voordelen van peak shaving met grotere thuisbatterijen:

Kostenbesparing

Door energie te bewaren tijdens perioden van lage vraag en lage kosten, zoals ’s nachts of op zonnige dagen, en het te gebruiken tijdens piekuren, kunnen huishoudens hun energierekeningen verlagen. Dit vermindert ook de piekbelasting, waardoor hoge tarieven van energieleveranciers worden vermeden.

Onafhankelijkheid

Thuisbatterijen verminderen de afhankelijkheid van het openbare net. Bij stroomuitval of overbelasting van het net tijdens piekuren leveren zij essentiële elektriciteit om kritieke systemen draaiende te houden.

Duurzaamheid

Efficiënt energiegebruik en het gebruik van hernieuwbare bronnen dragen bij aan een duurzamere toekomst. Peak shaving met thuisbatterijen zorgt voor een slimme en milieuvriendelijke benutting van energie.

Netwerkstabiliteit

Door de pieken in energieverbruik te verminderen, draagt peak shaving bij aan de stabiliteit van het energienet, wat stroomuitvallen kan helpen voorkomen en de betrouwbaarheid van het net verhoogt.

Hoe weet ik of een thuisbatterij van 15 kWh bij mijn situatie past?

Natuurlijk wil je zeker weten of een thuisbatterij past bij jouw energiebehoeften voordat je er een aanschaft. Hier zijn enkele stappen om te bepalen of een thuisaccu van 15 kWh geschikt is voor jou:

1. Bepaal je dagelijkse energieverbruik

Gebruik je energierekening of een energiemonitoring-app om je gemiddelde dagelijkse stroomverbruik in kWh te bepalen. Als je geen toegang hebt tot specifieke verbruiksgegevens, gebruik dan het nationale gemiddelde als richtlijn.

2. Analyseer het vermogen van je elektrische apparaten

Overweeg welke apparaten je op de thuisbatterij wilt aansluiten. Identificeer de apparaten die essentieel zijn voor je dagelijkse energiebehoeften.

3. Schatten van de benodigde batterijcapaciteit

Gebruik deze vuistregel: gemiddeld energieverbruik per dag / 2 ≈ gewenste capaciteit van de thuisbatterij. Dit helpt je bij het schatten van de benodigde capaciteit die aansluit bij jouw energiebehoeften.

thuisbatterij 15 kwh
Waarom een thuisbatterij

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

"De thuisbatterij presteert uitstekend"

De thuisbatterij heeft tot nu toe uitstekend gepresteerd en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Ik raad Renewatt absoluut aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor thuisenergie.

"Thuisbatterij voldoet aan mijn verwachtingen"

Wij zijn blij met de 5kWh thuisbatterij die Renewatt heeft geleverd. Hun klantenservice was echt top. Waren altijd bereid om te helpen en reageren snel op mijn vragen. De thuisbatterij presteert en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

"Tevreden met mijn aankoop"

Ik ben tevreden met mijn aankoop van de thuisbatterij. De klantenservice was behulpzaam en reageerde snel op elke vraag die ik had. De batterij zelf werkt perfect en voldoet aan al mijn verwachtingen.

"Uitstekende service en prima product"

De installatie verliep soepel en de thuisaccu werkt perfect. Uitstekende service en een prima product.

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij 15 kWh

Een thuisbatterij van 15 kWh is een uitstekende keuze voor grotere huishoudens of huizen met een hoger dan gemiddeld energieverbruik. Het is ideaal voor gezinnen die veel energie verbruiken door de aanwezigheid van meerdere elektrische apparaten, airconditioningssystemen, of elektrische voertuigen. Deze capaciteit is ook geschikt voor huizen met uitgebreide zonne-energiesystemen, omdat het mogelijk maakt een grotere hoeveelheid overdag opgewekte energie op te slaan voor gebruik tijdens piekuren ’s avonds of op bewolkte dagen.

Een thuisbatterij van 15 kWh is ideaal voor grote huishoudens met een hoog energieverbruik, huizen met uitgebreide zonne-energiesystemen, of voor diegenen die een hoge mate van energieonafhankelijkheid en aanzienlijke besparingen op energiekosten nastreven.

De opbrengst van een thuisbatterij is afhankelijk van hoe deze wordt ingezet. Als de batterij voornamelijk wordt gebruikt om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan en deze energie ’s avonds of tijdens piekuren te gebruiken, kan dit resulteren in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Het rendement van de batterij hangt ook af van factoren zoals de energieprijzen op verschillende momenten van de dag, de grootte van de batterij en het energie verbruikspatroon van het huishouden. Het is belangrijk om de batterij op een strategische manier in te zetten om de maximale opbrengst te behalen en optimaal te profiteren van de energieopslagcapaciteit.

Ja, 15 kWh is relatief veel voor een thuisbatterij en biedt ruime capaciteit voor de meeste huishoudelijke energiebehoeften, waardoor het een goede keuze is voor grote gezinnen of huizen met hoge energieverbruik.

Een thuisbatterij van 15 kWh biedt zowel voordelen als nadelen:

Voordelen

  • Energieonafhankelijkheid: Vermindert afhankelijkheid van het net, nuttig tijdens piektijden of hoge energieprijzen.
  • Noodstroomvoorziening: Biedt back-up tijdens stroomuitvallen voor essentiële apparaten.
  • Optimalisatie van zonne-energie: Stelt huizen met zonnepanelen in staat om overdag opgewekte energie op te slaan voor later gebruik.
  • Vermindering van energiekosten: Maakt energieopslag mogelijk wanneer het goedkoop is, en gebruik tijdens dure piekuren.

Nadelen

  • Hoge initiële kosten: De aankoop en installatie zijn aanvankelijk duur, hoewel dit mogelijk op lange termijn wordt terugverdiend.
  • Ruimtebeslag: Vereist voldoende ruimte voor veilige installatie.
  • Onderhoud: Kan onderhoud en periodieke vervanging van componenten vereisen.
  • Complexiteit bij installatie: Vereist professionele installatie en configuratie om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

De levensduur van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type batterij, de kwaliteit, de laad- en ontlaadcycli, en de gebruiksomstandigheden. Meestal kunnen moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, tussen de 5.000 en 10.000 laad- en ontlaadcycli doorstaan.

In de praktijk betekent dit dat een thuisbatterij over het algemeen tussen de 10 en 15 jaar meegaat, afhankelijk van het gebruikspatroon. Na verloop van tijd zal de capaciteit van de batterij echter afnemen, wat betekent dat deze minder energie kan opslaan dan toen deze nieuw was.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?