Blog | FAQ | Contact

Thuisbatterij 100 kWh

Optimaliseer je energiemanagement met een krachtige 100 kWh thuisbatterij. Deze substantiële energieopslagcapaciteit maakt het mogelijk om een aanzienlijke hoeveelheid energie, die overdag door je zonnepanelen wordt gegenereerd, op te slaan. Gebruik deze opgeslagen energie tijdens piekverbruiksuren in de avond of op momenten dat de zon niet schijnt, waardoor je tot wel 90-95% zelfvoorzienend wordt. Dit maximaliseert je gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit en beschermt je tegen fluctuaties in netwerkgebonden energieprijzen en wijzigingen in energieregelingen.

Benut daarnaast de fluctuerende energietarieven optimaal met een 100 kWh thuisbatterij. Door elektriciteit op te slaan wanneer deze goedkoop is en te gebruiken of te verkopen wanneer de marktprijzen hoog zijn, kun je een aanzienlijke vermindering in je energiekosten realiseren. Deze strategie is niet alleen financieel voordelig, maar draagt ook bij aan een stabielere vraag naar energie op het net, wat uiteindelijk de duurzaamheid van het hele energienetwerk bevordert. Met een capaciteit als deze ben je uitstekend uitgerust om op grote schaal van deze voordelen te profiteren, waardoor je zowel economisch als ecologisch voordeel doet.

Inclusief montage | Stapelbare installatie | Veilige lithium batterij

Begin met besparen

Een thuisbatterij van 100 kWh een geschikte keuze?

Verbeter je energiebeheer met een thuisbatterij van 100 kWh. Met deze robuuste batterij kun je de zonne-energie die overdag wordt opgewekt efficiënt opslaan, waarna je deze energie kunt inzetten tijdens piekuren of in de avond. Dit verhoogt je zelfvoorziening naar 90-95%, waardoor je maximaal profiteert van je eigen duurzaam opgewekte elektriciteit, zelfs te midden van veranderende nettarieven en beleidswijzigingen met betrekking tot energie.

Profiteer ook optimaal van variabele energietarieven met de 100 kWh thuisbatterij. Door elektriciteit te bewaren wanneer het goedkoop aangeboden wordt en het te gebruiken of verkopen als de prijzen pieken, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Deze strategische benadering van energiebeheer leidt tot aanzienlijke financiële voordelen en helpt bij het balanceren van de belasting op het elektriciteitsnet, wat bijdraagt aan een efficiënter energiegebruik.

thuisbatterij-100-kWh

RICHACCU thuisbatterij

thuisbatterij-100-kWh

Vanaf €1.600 (5 kWh)

Deye omvormer

Vanaf €1.950 (5 kWh)

Enerfree Wall 15.H

thuisbatterij-100-kWh

Vanaf €1.750 (5 kWh)

Optimaliseer je energiegebruik met een 100 kWh thuisbatterij

Ben je van plan om je huis duurzamer en milieubewuster in te richten? Een thuisbatterij van 100 kWh kan een sleutelrol spelen in het realiseren van een groener en efficiënter energiegebruik.

Verken de mogelijkheden die onze 100 kWh thuisaccu biedt voor geavanceerd energiemanagement. Met deze batterij kun je aanzienlijke hoeveelheden energie opslaan tijdens momenten van lage vraag en deze gebruiken tijdens piekuren. Dit vermindert niet alleen je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, maar kan ook leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Bovendien zorgt onze hoogwaardige batterijtechnologie ervoor dat je zelfs tijdens stroomuitval van energie bent voorzien, waardoor je huis continu en betrouwbaar functioneert.

thuisbatterij 100 kwh
thuisbatterij-100-kWh
thuisbatterij-100-kWh

Begin met besparen

Profiteer van peakshaving

Peak shaving is een effectieve strategie voor huiseigenaren die een 100 kWh thuisbatterij gebruiken om hun energiekosten te verlagen door het verminderen van het energieverbruik tijdens piekuren. Hier zijn enkele voordelen van peak shaving met thuisbatterijen van een grotere capaciteit:

Kostenbesparing

Het opslaan van energie tijdens momenten van lage vraag en lage kosten, zoals ’s nachts of op zonnige dagen, en het gebruiken ervan tijdens piekuren kan aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van energierekeningen. Dit verlaagt de piekbelasting en voorkomt de hoge tarieven die door energieleveranciers tijdens deze tijden kunnen worden opgelegd.

Grotere onafhankelijkheid

Een thuisbatterij van 100 kWh vermindert de afhankelijkheid van het openbare energienet aanzienlijk. Tijdens stroomuitval of netoverbelasting tijdens piekuren kan de batterij essentiële energie leveren om cruciale huishoudelijke systemen operationeel te houden.

Duurzaamheid

Het efficiënt gebruiken van opgeslagen energie en het inzetten van hernieuwbare energiebronnen bevordert een meer duurzame toekomst. Peak shaving met thuisbatterijen van een grote capaciteit zorgt voor een slimme en milieuvriendelijke manier van energiegebruik.

Netwerkstabiliteit

Door de pieken in het energieverbruik te verminderen, helpt peak shaving de stabiliteit van het energienet te verbeteren. Dit kan helpen stroomuitvallen te voorkomen en verhoogt de algehele betrouwbaarheid van het net.

Hoe weet ik of een thuisbatterij van 100 kWh bij mijn situatie past?

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over of een thuisbatterij aansluit bij je energiebehoeften voordat je een aankoop doet. Hieronder volgen enkele stappen om te bepalen of een thuisaccu van 100 kWh geschikt is voor jou:

1. Bepaal je dagelijkse energieverbruik

Gebruik je energierekening of een energiemonitoring-app om te bepalen hoeveel stroom je gemiddeld per dag verbruikt in kWh. Als je geen specifieke verbruiksgegevens voorhanden hebt, kun je het nationale gemiddelde als uitgangspunt nemen.

2. Analyseer het vermogen van je elektrische apparaten

Denk na over welke apparaten je aan de thuisbatterij wilt koppelen. Identificeer welke apparaten cruciaal zijn voor je dagelijkse energiebehoeften en welke het meeste stroom verbruiken.

3. Schatten van de benodigde batterijcapaciteit

Gebruik de volgende vuistregel om de capaciteit die je nodig hebt te schatten: gemiddeld energieverbruik per dag / 2 ≈ gewenste capaciteit van de thuisbatterij. Deze regel helpt je een schatting te maken van de benodigde capaciteit op basis van je dagelijkse energiegebruik, ideaal voor het kiezen van een thuisbatterij van 100 kWh als je energieverbruik aanzienlijk is.

thuisbatterij 100 kwh
Waarom een thuisbatterij

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

"De thuisbatterij presteert uitstekend"

De thuisbatterij heeft tot nu toe uitstekend gepresteerd en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Ik raad Renewatt absoluut aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor thuisenergie.

"Thuisbatterij voldoet aan mijn verwachtingen"

Wij zijn blij met de 5kWh thuisbatterij die Renewatt heeft geleverd. Hun klantenservice was echt top. Waren altijd bereid om te helpen en reageren snel op mijn vragen. De thuisbatterij presteert en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

"Tevreden met mijn aankoop"

Ik ben tevreden met mijn aankoop van de thuisbatterij. De klantenservice was behulpzaam en reageerde snel op elke vraag die ik had. De batterij zelf werkt perfect en voldoet aan al mijn verwachtingen.

"Uitstekende service en prima product"

De installatie verliep soepel en de thuisaccu werkt perfect. Uitstekende service en een prima product.

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij 100 kWh

Een thuisbatterij van 100 kWh is een goede keuze voor grote huishoudens met een zeer hoog energieverbruik, commerciële gebouwen, of plaatsen waar volledige energieonafhankelijkheid en uitgebreide back-up capaciteit nodig zijn. Dit type batterij is ook ideaal voor huizen met grote zonne-energie-installaties die maximale energieopslag willen benutten.

De opbrengst van een thuisbatterij is afhankelijk van hoe deze wordt ingezet. Als de batterij voornamelijk wordt gebruikt om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan en deze energie ’s avonds of tijdens piekuren te gebruiken, kan dit resulteren in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Het rendement van de batterij hangt ook af van factoren zoals de energieprijzen op verschillende momenten van de dag, de grootte van de batterij en het energie verbruikspatroon van het huishouden. Het is belangrijk om de batterij op een strategische manier in te zetten om de maximale opbrengst te behalen en optimaal te profiteren van de energieopslagcapaciteit.

Ja, 100 kWh is veel voor een thuisbatterij, het biedt een aanzienlijke capaciteit voor energieopslag. Dit maakt het geschikt voor grotere woningen, bedrijfspanden, commerciële toepassingen, of situaties waar een uitgebreide energieonafhankelijkheid vereist is.

Een thuisbatterij van 100 kWh biedt zowel voordelen als nadelen:

Voordelen

  • Energieonafhankelijkheid: Vermindert afhankelijkheid van het net, nuttig tijdens piektijden of hoge energieprijzen.
  • Noodstroomvoorziening: Biedt back-up tijdens stroomuitvallen voor essentiële apparaten.
  • Optimalisatie van zonne-energie: Stelt huizen met zonnepanelen in staat om overdag opgewekte energie op te slaan voor later gebruik.
  • Vermindering van energiekosten: Maakt energieopslag mogelijk wanneer het goedkoop is, en gebruik tijdens dure piekuren.

Nadelen

  • Hoge initiële kosten: De aankoop en installatie zijn aanvankelijk duur, hoewel dit mogelijk op lange termijn wordt terugverdiend.
  • Ruimtebeslag: Vereist voldoende ruimte voor veilige installatie.
  • Onderhoud: Kan onderhoud en periodieke vervanging van componenten vereisen.
  • Complexiteit bij installatie: Vereist professionele installatie en configuratie om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

De levensduur van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type batterij, de kwaliteit, de laad- en ontlaadcycli, en de gebruiksomstandigheden. Meestal kunnen moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, tussen de 5.000 en 10.000 laad- en ontlaadcycli doorstaan.

In de praktijk betekent dit dat een thuisbatterij over het algemeen tussen de 10 en 15 jaar meegaat, afhankelijk van het gebruikspatroon. Na verloop van tijd zal de capaciteit van de batterij echter afnemen, wat betekent dat deze minder energie kan opslaan dan toen deze nieuw was.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?