Blog | FAQ | Contact

Veelgestelde vragen

Jouw vraag, ons antwoord!

Thuisbatterijen

Dit hangt af van je energieverbruik en de hoeveelheid energie die je zonnepanelen opwekken. Onze adviseurs kunnen je helpen om de juiste capaciteit te bepalen.

Vrijwel ieder huis kan worden uitgerust met een thuisbatterij, maar een technische inspectie zal bepalen of er specifieke aanpassingen nodig zijn.

Dit hangt af van de huidige staat van je meterkast en de specificaties van de thuisbatterij. Onze technici zullen dit beoordelen tijdens het intakegesprek.

Een thuisbatterij slaat overtollige energie op voor later gebruik en kan helpen om energiekosten te verlagen en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

LFP staat voor Lithium Ferro Phosphate, een type lithium-ion batterij dat bekend staat om zijn lange levensduur, veiligheid en stabiliteit.

Een driefasige aansluiting is niet altijd nodig, maar kan wel voordelen bieden bij grotere systemen of huishoudens met een hoger energieverbruik.

Ja, veel thuisbatterijen kunnen worden ingesteld om als noodstroomvoorziening te fungeren tijdens stroomuitval.

Ja, onze thuisbatterijen zijn modulair en kunnen worden uitgebreid om aan veranderende energiebehoeften te voldoen.

Installatie en praktische zaken

Dit hangt af van je energieverbruik en de hoeveelheid energie die je zonnepanelen opwekken. Onze adviseurs kunnen je helpen om de juiste capaciteit te bepalen.

Vrijwel ieder huis kan worden uitgerust met een thuisbatterij, maar een technische inspectie zal bepalen of er specifieke aanpassingen nodig zijn.

Dit hangt af van de huidige staat van je meterkast en de specificaties van de thuisbatterij. Onze technici zullen dit beoordelen tijdens het intakegesprek.

Na het intakegesprek en goedkeuring van de offerte kunnen we doorgaans binnen enkele dagen de installatie plannen.

Je ontvangt een gedetailleerde offerte, een planning voor de installatie en informatie over de voorbereiding.

Thuisbatterijen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar we bieden wel service na verkoop en ondersteuning voor eventuele vragen of problemen.

De installatiekosten worden duidelijk vermeld in de offerte die je ontvangt na het intakegesprek. Wij brengen 400,- euro in rekening voor de installatie.

Dit hangt af van de afstand en het type systeem, maar over het algemeen zijn zware stroomkabels en communicatiekabels vereist.

 

Ja, sommige thuisbatterijen zijn ontworpen om buiten te worden geplaatst en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

De ruimte die een thuisbatterij inneemt varieert, maar ze zijn meestal compact genoeg om in een garage of kelder te passen.

Het is aan te raden om je verzekeraar te informeren over de installatie van een thuisbatterij, zodat deze wordt opgenomen in je polis.

Ja, zonnepanelen kunnen direct worden aangesloten op een thuisbatterij via een geschikte omvormer.

Ja, met een geschikte omvormer en thuisbatterij kunnen je zonnepanelen blijven werken tijdens stroomuitval en je voorzien van energie.

Financieel en gebruiksgemak

Ja, ons adviesgesprek is volledig gratis en vrijblijvend.

Nee, je bent vrij om van energieleverancier te wisselen, ook als je gebruikmaakt van slimme sturing.

Ja, in veel gevallen kun je de btw op de aanschaf en installatie van je thuisbatterij terugvragen.

De onbalansmarkt blijft naar verwachting nog vele jaren bestaan als onderdeel van de energietransitie.

Ja, naarmate technologieën verbeteren en de energieprijzen fluctueren, worden thuisbatterijen steeds rendabeler.

De EPEX markt (European Power Exchange) is een handelsplatform waar elektriciteit wordt verhandeld op basis van vraag en aanbod.

De onbalansmarkt is een onderdeel van de energiemarkt waar overschotten en tekorten in het elektriciteitsnet in real-time worden verhandeld.

Duurzaamheid en milieu-impact

Ja, thuisbatterijen helpen om de energie-efficiëntie te verhogen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, wat bijdraagt aan duurzaamheid.

Over het algemeen zijn de onderhoudskosten laag, maar het kan nodig zijn om periodieke controles uit te voeren.

Thuisbatterijen helpen de energietransitie door meer hernieuwbare energie op te slaan en het net te stabiliseren, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt.

Thuisbatterijen helpen pieken en dalen in de energievraag te balanceren, wat de stabiliteit van het energienet verbetert.

Hoewel lithium-ion batterijen brandbaar kunnen zijn, zijn moderne thuisbatterijen ontworpen met uitgebreide veiligheidsmaatregelen om het risico te minimaliseren.

Thuisbatterij renewatt faq

Kom je er niet helemaal uit?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

info@renewatt.nl
+31 (0) 85 060 2037

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. 

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?