Blog | FAQ | Contact

Thuisbatterij 20 kWh

Optimaliseer je energiegebruik met een thuisbatterij van 20 kWh. Met deze batterij kun je de energie die jouw zonnepanelen overdag produceren, opslaan om te gebruiken tijdens piekuren en ’s avonds. Dit verhoogt je onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet tot 60-80%, waardoor je maximaal profiteert van je zelf opgewekte groene energie, zelfs bij wijzigingen in salderingsregelingen of minder gunstige terugleververgoedingen.

Maak daarnaast slim gebruik van fluctuerende energieprijzen met een thuisaccu van 20 kWh. Sla elektriciteit op wanneer het goedkoop is en zet deze in of verkoop het terug aan het net wanneer de tarieven hoger zijn. Dit strategische gebruik van energie kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening.

Inclusief montage | Stapelbare installatie | Veilige lithium batterij

Begin met besparen

Een thuisbatterij van 20 kWh een geschikte keuze?

Verbeter je energiebeheer met een thuisbatterij van 20 kWh. Deze krachtige eenheid maakt het mogelijk om de energie die jouw zonnepanelen overdag genereren op te slaan en deze te gebruiken tijdens piektijden of in de avond. Hierdoor verhoog je je energieonafhankelijkheid met 60-80%, en benut je optimaal je eigen geproduceerde groene energie, zelfs bij veranderingen in salderingsregelingen of verminderde terugleververgoedingen.

Profiteer ook van variabele energietarieven met een thuisbatterij van 20 kWh. Door energie op te slaan wanneer de prijzen laag zijn en deze te gebruiken of te verkopen als de tarieven stijgen, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Dit slimme energiemanagement leidt tot aanzienlijke verlagingen van je energierekening.

thuisbatterij-20-kWh

RICHACCU thuisbatterij

thuisbatterij-20-kWh

Vanaf €1.600 (5 kWh)

Deye omvormer

Vanaf €1.950 (5 kWh)

Enerfree Wall 15.H

thuisbatterij-20-kWh

Vanaf €1.750 (5 kWh)

Optimaliseer je energiegebruik met een 20 kWh thuisbatterij

Denk je erover om je huis duurzamer en milieuvriendelijker in te richten? Een thuisbatterij van 20 kWh kan een essentiële stap zijn naar een groener en efficiënter energiegebruik thuis.

Verken de mogelijkheden met onze 20 kWh thuisbatterij om je energiemanagement te optimaliseren. Deze batterij maakt het mogelijk om energie op te slaan tijdens momenten van lage vraag en deze te gebruiken tijdens piekuren, wat aanzienlijke besparingen op je energiekosten kan opleveren en bijdraagt aan een zelfvoorzienend energienetwerk. Bovendien zorgt onze geavanceerde batterijtechnologie ervoor dat je huis altijd van stroom voorzien is, zelfs tijdens een stroomstoring.

thuisbatterij 20 kwh
thuisbatterij-20-kWh

Begin met besparen

Profiteer van peakshaving

Peak shaving is een effectieve strategie waarmee huiseigenaren, zoals degenen met een 20 kWh thuisbatterij, hun energiekosten kunnen verlagen door het verminderen van energieverbruik tijdens piekuren. Hier volgen enkele voordelen van peak shaving met deze grotere capaciteit thuisbatterijen:

Kostenbesparing

Het opslaan van energie tijdens periodes van lage vraag en kosten, zoals ’s nachts of op heldere zonnige dagen, en het gebruiken ervan tijdens piekuren, helpt huishoudens om hun energierekeningen te verlagen. Dit vermindert de piekbelasting op het net, waardoor de hoge tarieven die energieleveranciers vaak rekenen tijdens deze tijden worden omzeild.

Grotere onafhankelijkheid

Grotere thuisbatterijen zoals de 20 kWh versie verlagen de afhankelijkheid van het openbare elektriciteitsnet aanzienlijk. In situaties van stroomuitval of wanneer het net overbelast raakt tijdens piekuren, kunnen deze batterijen cruciale elektriciteit leveren om essentiële systemen operationeel te houden.

Duurzaamheid

Het efficiënt gebruiken van opgeslagen energie en het inzetten van hernieuwbare energiebronnen bevorderen een duurzamere toekomst. Peak shaving met thuisbatterijen maakt een slim en milieuvriendelijk gebruik van energie mogelijk.

Netwerkstabiliteit

Door pieken in het energieverbruik te verminderen, helpt peak shaving bij het stabiliseren van het energienet. Dit kan helpen bij het voorkomen van stroomuitvallen en verbetert de algemene betrouwbaarheid van het net.

Hoe weet ik of een thuisbatterij van 20 kWh bij mijn situatie past?

Voordat je besluit een thuisbatterij aan te schaffen, is het belangrijk om te bevestigen of het past bij je energiebehoeften. Volg deze stappen om te bepalen of een thuisaccu van 20 kWh geschikt is voor jou:

1. Bepaal je dagelijkse energieverbruik

Controleer je energierekening of gebruik een app voor energiemonitoring om je gemiddelde dagelijkse stroomverbruik in kWh te achterhalen. Als je geen specifieke verbruiksgegevens hebt, kun je het nationale gemiddelde als uitgangspunt nemen.

2. Analyseer het vermogen van je elektrische apparaten

Denk na over welke apparaten je wilt aansluiten op de thuisbatterij. Identificeer de apparaten die cruciaal zijn voor je dagelijkse energiegebruik.

3. Schatten van de benodigde batterijcapaciteit

Pas deze vuistregel toe: gemiddeld energieverbruik per dag / 2 ≈ gewenste capaciteit van de thuisbatterij. Dit zal je helpen een inschatting te maken van de capaciteit die past bij jouw energiebehoeften.

thuisbatterij 20 kwh
Waarom een thuisbatterij

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

"De thuisbatterij presteert uitstekend"

De thuisbatterij heeft tot nu toe uitstekend gepresteerd en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Ik raad Renewatt absoluut aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor thuisenergie.

"Thuisbatterij voldoet aan mijn verwachtingen"

Wij zijn blij met de 5kWh thuisbatterij die Renewatt heeft geleverd. Hun klantenservice was echt top. Waren altijd bereid om te helpen en reageren snel op mijn vragen. De thuisbatterij presteert en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

"Tevreden met mijn aankoop"

Ik ben tevreden met mijn aankoop van de thuisbatterij. De klantenservice was behulpzaam en reageerde snel op elke vraag die ik had. De batterij zelf werkt perfect en voldoet aan al mijn verwachtingen.

"Uitstekende service en prima product"

De installatie verliep soepel en de thuisaccu werkt perfect. Uitstekende service en een prima product.

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij 15 kWh

Een thuisbatterij van 20 kWh is een goede keuze voor middelgrote tot grote huishoudens met een aanzienlijk dagelijks energieverbruik, of voor diegenen die een hogere mate van energieonafhankelijkheid willen bereiken en optimaal gebruik willen maken van zelf opgewekte zonne-energie.

De opbrengst van een thuisbatterij is afhankelijk van hoe deze wordt ingezet. Als de batterij voornamelijk wordt gebruikt om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan en deze energie ’s avonds of tijdens piekuren te gebruiken, kan dit resulteren in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Het rendement van de batterij hangt ook af van factoren zoals de energieprijzen op verschillende momenten van de dag, de grootte van de batterij en het energie verbruikspatroon van het huishouden. Het is belangrijk om de batterij op een strategische manier in te zetten om de maximale opbrengst te behalen en optimaal te profiteren van de energieopslagcapaciteit.

Ja, 20 kWh is relatief veel voor een thuisbatterij. Het biedt een aanzienlijke capaciteit voor energieopslag, wat voldoende is voor de meeste huishoudens om hun dagelijkse energieverbruik te dekken en helpt bij het maximaliseren van het gebruik van zelf opgewekte zonne-energie.

Een thuisbatterij van 20 kWh biedt zowel voordelen als nadelen:

Voordelen

  • Energieonafhankelijkheid: Vermindert afhankelijkheid van het net, nuttig tijdens piektijden of hoge energieprijzen.
  • Noodstroomvoorziening: Biedt back-up tijdens stroomuitvallen voor essentiële apparaten.
  • Optimalisatie van zonne-energie: Stelt huizen met zonnepanelen in staat om overdag opgewekte energie op te slaan voor later gebruik.
  • Vermindering van energiekosten: Maakt energieopslag mogelijk wanneer het goedkoop is, en gebruik tijdens dure piekuren.

Nadelen

  • Hoge initiële kosten: De aankoop en installatie zijn aanvankelijk duur, hoewel dit mogelijk op lange termijn wordt terugverdiend.
  • Ruimtebeslag: Vereist voldoende ruimte voor veilige installatie.
  • Onderhoud: Kan onderhoud en periodieke vervanging van componenten vereisen.
  • Complexiteit bij installatie: Vereist professionele installatie en configuratie om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

De levensduur van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type batterij, de kwaliteit, de laad- en ontlaadcycli, en de gebruiksomstandigheden. Meestal kunnen moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, tussen de 5.000 en 10.000 laad- en ontlaadcycli doorstaan.

In de praktijk betekent dit dat een thuisbatterij over het algemeen tussen de 10 en 15 jaar meegaat, afhankelijk van het gebruikspatroon. Na verloop van tijd zal de capaciteit van de batterij echter afnemen, wat betekent dat deze minder energie kan opslaan dan toen deze nieuw was.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?