Blog | FAQ | Contact

Back-up voor stroomuitval

Het belang van onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet met een noodstroomvoorziening groeit snel. Binnen enkele jaren dreigen er in Nederland steeds meer spanningsproblemen en stroomuitvallen te ontstaan door een overbelast energienet. Met een thuisbatterij met noodstroomvoorziening kun je altijd rekenen op energiezekerheid.

Noodstroomvoorziening

Beschermt tegen stroomuitval

Met een thuisbatterij die is uitgerust met een ingebouwde noodstroomfunctie kunnen jouw zonnepanelen blijven werken tijdens stroomuitval. Normaal gesproken schakelen zonnepanelen automatisch uit om te voorkomen dat ze stroom terugleveren aan het net tijdens een stroomstoring. Met onze geavanceerde thuisbatterij-oplossingen kunnen we een micro-grid van je woning maken. Zo kun je nog steeds profiteren van zonne-energie tijdens een stroomstoring, waardoor je zelfvoorzienend blijft en minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Onze hybride omvormers zorgen ervoor dat de zonnepanelen blijven functioneren, zelfs in noodsituaties, mits ze correct zijn aangesloten.

noodstroom thuisbatterij

Met een thuisbatterij kun je jezelf beschermen tegen stroomuitval en ervoor zorgen dat je nooit zonder stroom zit. Onze batterijen worden aangesloten op essentiële groepen in je meterkast, zoals je koelkast, vriezer en verlichting. Wanneer het elektriciteitsnet uitvalt, detecteert de thuisbatterij dit onmiddellijk en schakelt de stroomtoevoer van deze groepen over naar de batterij. Zo heb je altijd stroom voor de belangrijkste apparaten.

Ja, dit gaat volledig automatisch. Onze slimme thuisbatterij schakelt bij uitval van de netspanning automatisch over naar de aangesloten noodstroomvoorziening. Dit systeem is ontworpen om ervoor te zorgen dat je belangrijke apparaten, zoals je wasmachine en keuken, van stroom worden voorzien tijdens een stroomuitval. In de meterkast wordt de thuisbatterij gekoppeld aan door jou geselecteerde groepen waar je stroom nodig hebt bij stroomuitval. Zodra de netspanning weer hersteld is, schakelt de thuisbatterij automatisch terug naar het normale stroomnet.

De duur van de stroomlevering door een thuisbatterij tijdens een noodsituatie hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de batterij en het energieverbruik van de aangesloten apparaten.

Onze thuisbatterijen kunnen over het algemeen enkele uren tot zelfs meerdere dagen stroom leveren, afhankelijk van hun grootte, het energieverbruik van je huishouden en de opgewekte zonne-energie. Bij een micro-grid-opstelling ben je volledig onafhankelijk zolang je dagelijks evenveel energie opwekt als je verbruikt, bijvoorbeeld tijdens zonnige periodes.

Het is essentieel om bij de keuze van een thuisbatterij rekening te houden met de noodstroombehoeften van je huishouden om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende stroom hebt tijdens een noodsituatie.

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij

Een thuisbatterij slaat overtollige energie op voor later gebruik en kan helpen om energiekosten te verlagen en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

De installatievereisten kunnen variëren. Over het algemeen moet er ruimte zijn voor de batterijunit en toegang tot een geschikte elektrische aansluiting.

Ja, een thuisbatterij kan helpen om energiekosten te verlagen door energie op te slaan wanneer de tarieven laag zijn en deze vrij te geven wanneer de tarieven hoog zijn.

Ja, afhankelijk van je locatie zijn er mogelijk subsidies of belastingvoordelen beschikbaar voor de aanschaf van een thuisbatterij.

Een thuisbatterij kan worden geïntegreerd met bestaande energiebronnen zoals zonnepanelen via slimme regelaars en compatibele systemen.

Thuisbatterijen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar we bieden wel service na verkoop en ondersteuning voor eventuele vragen of problemen.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?