Blog | FAQ | Contact

Thuisbatterij 50 kWh

Onze 50 kWh thuisbatterij van RICHACCU biedt een krachtige en efficiënte oplossing voor het opslaan van hernieuwbare energie. Deze grote capaciteit is perfect voor het opvangen van de overtollige energie die je zonnepanelen overdag produceren. Hierdoor kun je de opgeslagen energie gebruiken op momenten wanneer je het meest nodig hebt, zoals tijdens piekuren in de avond of op dagen dat de zon niet schijnt. Dit vermindert niet alleen je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, wat leidt tot lagere energiekosten, maar draagt ook bij aan een groenere levensstijl. Met de investering in onze 50 kWh thuisbatterij van RICHACCU kun je aanzienlijke besparingen realiseren en een duurzamer huishouden creëren.

Inclusief montage | Stapelbare installatie | Veilige lithium batterij

Begin met besparen

Een thuisbatterij van 50 kWh een geschikte keuze?

Verbeter je energiemanagement met een thuisbatterij van 50 kWh. Deze krachtige batterij stelt je in staat om de ruime hoeveelheid energie die je zonnepanelen overdag opwekken, op te slaan voor gebruik tijdens piekuren of in de avond. Zo kun je je afhankelijkheid van het stroomnet aanzienlijk verminderen en je zelfvoorziening verhogen tot 80-95%. Dit maakt optimaal gebruik van je zelf opgewekte groene energie mogelijk, zelfs als overheidsregelingen zoals saldering veranderen of de terugleververgoedingen minder aantrekkelijk worden.

Profiteer ook van variabele energieprijzen met de 50 kWh thuisaccu. Sla elektriciteit op wanneer het tarief laag is en gebruik of verkoop het wanneer de prijzen stijgen. Dit strategisch energiebeheer kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

thuisbatterij-50-kWh

RICHACCU thuisbatterij

thuisbatterij-50-kWh

Vanaf €1.600 (5 kWh)

Deye omvormer

Vanaf €1.950 (5 kWh)

Enerfree Wall 15.H

thuisbatterij-50-kWh

Vanaf €1.750 (5 kWh)

Optimaliseer je energiegebruik met een 50 kWh thuisbatterij

Overweeg je om je huis duurzamer en milieubewuster in te richten? Een thuisbatterij van 50 kWh kan een solide fundament bieden voor een groenere woning en komt met talrijke voordelen.

Verken de voordelen van onze 50 kWh thuisbatterij voor een efficiënter energiebeheer. Door energie op te slaan in periodes van lage vraag en deze te gebruiken tijdens piekuren, kun je aanzienlijke besparingen realiseren op je energierekening en genieten van een vrijwel zelfvoorzienend energienetwerk. Onze geavanceerde batterijtechnologie zorgt ervoor dat je zelfs tijdens een stroomuitval van energie voorzien blijft, waardoor je huis continu betrouwbaar en duurzaam functioneert.

thuisbatterij 50 kwh
Thuisbatterij-50-kwh
Thuisbatterij-50-kwh

Begin met besparen

Profiteer van peakshaving

Peak shaving is een methode waarbij huiseigenaren thuisbatterijen gebruiken, zoals een 50 kWh thuisbatterij, om hun energiekosten te drukken door het energieverbruik tijdens piekuren te verminderen. Hier zijn enkele voordelen van peak shaving met een grotere capaciteit thuisbatterijen:

Kostenbesparing

Door energie op te slaan tijdens perioden van lage vraag en kosten, zoals ’s nachts of tijdens zonnige middagen wanneer er veel zonne-energie is, en deze te gebruiken tijdens piekuren, kunnen huishoudens hun energierekeningen significant verlagen. Dit helpt ook om de vraag naar dure energie tijdens piekuren te verminderen, waardoor de kosten voor energieleveranciers en consumenten dalen.

Toegenomen onafhankelijkheid

Met een grotere thuisbatterij kunnen huiseigenaren nog meer hun afhankelijkheid van het openbare energienet verlagen. In tijden van stroomuitval of wanneer het net overbelast is, zoals tijdens extreme weersomstandigheden, kan een 50 kWh thuisbatterij essentiële energie leveren om belangrijke huishoudelijke apparaten draaiende te houden.

Duurzaamheid

Het effectief gebruiken van opgeslagen energie en het benutten van hernieuwbare bronnen helpt huiseigenaren bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Peak shaving met een thuisbatterij gebruikt energie op een intelligente en milieuvriendelijke wijze.

Stabiliteit van het energienet

Door het gebruik van peak shaving kunnen huiseigenaren helpen het energienet te stabiliseren door pieken in energieverbruik te verminderen. Dit kan stroomuitvallen voorkomen en de betrouwbaarheid van het energienet voor iedereen verbeteren.

Hoe weet ik of een thuisbatterij van 50 kWh bij mijn situatie past?

Voordat je beslist of een thuisbatterij de juiste keuze is voor jouw situatie, kun je overwegen of een thuisaccu van 50 kWh geschikt is aan de hand van deze stappen:

1. Bepaal je dagelijkse energieverbruik

Raadpleeg je energierekening of gebruik een app voor energiemonitoring om je gemiddelde dagelijkse stroomverbruik in kWh te bepalen. Als je geen gedetailleerde gegevens hebt, kun je het nationale gemiddelde als richtlijn gebruiken.

2. Analyseer het vermogen van je elektrische apparatuur

Overweeg welke apparaten je wilt aansluiten op de thuisbatterij. Bepaal welke apparaten essentieel zijn voor je dagelijkse energiebehoefte.

3. Schatten van de benodigde batterijcapaciteit

Gebruik de volgende vuistregel om de benodigde capaciteit van de thuisbatterij te schatten: gemiddeld energieverbruik per dag / 2 ≈ gewenste capaciteit van de thuisbatterij. Dit helpt je om een schatting te maken van de capaciteit die aansluit bij jouw energiebehoeften met een ruimere marge voor meer energie-onafhankelijkheid.

thuisbatterij 50 kwh
Waarom een thuisbatterij

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

"De thuisbatterij presteert uitstekend"

De thuisbatterij heeft tot nu toe uitstekend gepresteerd en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Ik raad Renewatt absoluut aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor thuisenergie.

"Thuisbatterij voldoet aan mijn verwachtingen"

Wij zijn blij met de 5kWh thuisbatterij die Renewatt heeft geleverd. Hun klantenservice was echt top. Waren altijd bereid om te helpen en reageren snel op mijn vragen. De thuisbatterij presteert en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

"Tevreden met mijn aankoop"

Ik ben tevreden met mijn aankoop van de thuisbatterij. De klantenservice was behulpzaam en reageerde snel op elke vraag die ik had. De batterij zelf werkt perfect en voldoet aan al mijn verwachtingen.

"Uitstekende service en prima product"

De installatie verliep soepel en de thuisaccu werkt perfect. Uitstekende service en een prima product.

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij 50 kWh

Een thuisbatterij van 50 kWh is een goede keuze als je een groot huishouden hebt met een hoog energieverbruik, je zelf veel energie opwekt (bijvoorbeeld met zonnepanelen), of je volledige energieonafhankelijkheid wilt bereiken. Het is ook nuttig als je energiekosten wilt besparen door energie op te slaan tijdens goedkope tariefperiodes en deze te gebruiken tijdens piekuren. 

Een thuisaccu van 50 kWh is een goede keuze voor grote huishoudens met een hoog energieverbruik, huizen met uitgebreide zonne-energiesystemen, of voor mensen die streven naar hoge energieonafhankelijkheid en betrouwbaarheid bij stroomuitval.

De opbrengst van een thuisbatterij is afhankelijk van hoe deze wordt ingezet. Als de batterij voornamelijk wordt gebruikt om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan en deze energie ’s avonds of tijdens piekuren te gebruiken, kan dit resulteren in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Het rendement van de batterij hangt ook af van factoren zoals de energieprijzen op verschillende momenten van de dag, de grootte van de batterij en het energie verbruikspatroon van het huishouden. Het is belangrijk om de batterij op een strategische manier in te zetten om de maximale opbrengst te behalen en optimaal te profiteren van de energieopslagcapaciteit.

Ja, 50 kWh is aanzienlijk veel voor een thuisbatterij, omdat het een grote hoeveelheid energie kan opslaan, wat voldoende is om de meeste huishoudens meerdere dagen van stroom te voorzien, afhankelijk van hun energieverbruik. Dit maakt het ideaal voor huizen met een hoog energieverbruik of voor diegenen die streven naar maximale energieonafhankelijkheid.

Een thuisbatterij van 50 kWh biedt zowel voordelen als nadelen:

Voordelen

  • Energieonafhankelijkheid: Vermindert afhankelijkheid van het net, nuttig tijdens piektijden of hoge energieprijzen.
  • Noodstroomvoorziening: Biedt back-up tijdens stroomuitvallen voor essentiële apparaten.
  • Optimalisatie van zonne-energie: Stelt huizen met zonnepanelen in staat om overdag opgewekte energie op te slaan voor later gebruik.
  • Vermindering van energiekosten: Maakt energieopslag mogelijk wanneer het goedkoop is, en gebruik tijdens dure piekuren.

Nadelen

  • Hoge initiële kosten: De aankoop en installatie zijn aanvankelijk duur, hoewel dit mogelijk op lange termijn wordt terugverdiend.
  • Ruimtebeslag: Vereist voldoende ruimte voor veilige installatie.
  • Onderhoud: Kan onderhoud en periodieke vervanging van componenten vereisen.
  • Complexiteit bij installatie: Vereist professionele installatie en configuratie om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

De levensduur van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type batterij, de kwaliteit, de laad- en ontlaadcycli, en de gebruiksomstandigheden. Meestal kunnen moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, tussen de 5.000 en 10.000 laad- en ontlaadcycli doorstaan.

In de praktijk betekent dit dat een thuisbatterij over het algemeen tussen de 10 en 15 jaar meegaat, afhankelijk van het gebruikspatroon. Na verloop van tijd zal de capaciteit van de batterij echter afnemen, wat betekent dat deze minder energie kan opslaan dan toen deze nieuw was.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?