Blog | FAQ | Contact

Thuisbatterij 5 kWh

Onze thuisbatterijen van 5 kWh bieden een krachtige en efficiënte oplossing voor duurzame energieopslag. Met deze batterijen kun je overtollige energie opslaan die overdag wordt opgewekt door zonnepanelen, om deze later te gebruiken wanneer de energievraag hoog is of wanneer de zon niet schijnt. Dit zorgt niet alleen voor lagere energiekosten, maar draagt ook bij aan een groenere en duurzamere levensstijl. Het resultaat hiervan is dat je kosten bespaart op lange termijn.

Inclusief montage | Stapelbare installatie | Veilige lithium batterij

Begin met besparen

Een thuisbatterij van 5 kWh een geschikte keuze?

Optimaliseer je energiegebruik met een thuisbatterij van 5 kWh
Een thuisbatterij stelt je in staat om de energie die jouw zonnepanelen overdag opwekken, op te slaan voor gebruik tijdens piek- en avonduren, waardoor je 60-80% onafhankelijk wordt van het net. Hiermee profiteer je optimaal van je eigen groene energie, zelfs in tijden van veranderende salderingsregelingen of ongunstige terugleververgoedingen.

Profiteer van dynamische energietarieven
Met een thuisbatterij van 5 kWh kun je profiteren van dynamische energietarieven. Sla goedkope stroom van het net op wanneer de prijzen laag zijn, en gebruik of verkoop deze wanneer de prijzen stijgen. Dit leidt tot nog meer besparingen op je energiekosten.

thuibatterij-5-kWh

RICHACCU thuisbatterij

thuibatterij-5-kWh

Vanaf €2.250

Deye omvormer

Vanaf €2.250

Enerfree Wall 15.H

thuibatterij-5-kWh

Vanaf €2.250

Optimaliseer je energiegebruik met een 5 kWh thuisbatterij

Overweeg je om jouw huis duurzamer te maken? Een thuisbatterij kan de sleutel zijn tot een groenere leefomgeving en tal van voordelen bieden.

Ontdek hoe onze krachtige 5 kWh thuisbatterij jouw energiegebruik kan optimaliseren. Door energie op te slaan wanneer de vraag laag is en te gebruiken wanneer de vraag hoog is, kun je je energierekening verlagen en profiteren van een onafhankelijke energievoorziening. Met onze geavanceerde batterijtechnologie ben je met de thuisaccu altijd verzekerd van stroom, zelfs tijdens stroomuitval.

thuisbatterij-5-kwh renewatt 1

Begin met besparen

Profiteer van peakshaving

Peak shaving is een strategie waarbij huiseigenaren kunnen profiteren van thuisbatterijen, zoals die van de thuisaccu van 5 kWh, om energiekosten te verlagen door hun energieverbruik tijdens piekuren te verminderen. Hier zijn enkele manieren waarop je kunt profiteren van peak shaving met thuisbatterijen:

Kostenbesparing

Door energie op te slaan tijdens periodes waarin de energievraag en -kosten laag zijn, zoals ’s nachts of overdag wanneer zonne-energie overvloedig is, en deze energie te gebruiken tijdens piekuren, kunnen huishoudens besparen op hun energierekening. Door pieken in energieverbruik te verminderen, wordt voorkomen dat energieleveranciers duurdere piektarieven in rekening brengen.

Onafhankelijkheid

Thuisbatterijen bieden huiseigenaren de mogelijkheid om minder afhankelijk te zijn van het openbare energienet. Tijdens stroomuitval of piekuren waarin het netwerk overbelast kan raken, kunnen thuisbatterijen de nodige stroom leveren om essentiële apparaten draaiende te houden.

Duurzaamheid

Door energie efficiënter te gebruiken en te profiteren van hernieuwbare energiebronnen, dragen huiseigenaren bij aan een duurzamere toekomst. Door peak shaving toe te passen met thuisbatterijen, wordt energie op een slimme en milieuvriendelijke manier gebruikt.

Stabiliteit van het netwerk

Peak shaving draagt bij aan de stabiliteit van het energienetwerk door pieken in energieverbruik te verminderen. Dit kan helpen om black-outs te voorkomen en de algehele betrouwbaarheid van het energienet te verbeteren.

Hoe weet ik of een thuisbatterij van 5 kWh bij mijn situatie past?

Natuurlijk wil je vooraf weten of een thuisbatterij iets voor jou is. Om te bepalen of een thuisaccu van 5 kWh bij jou past, kun je de volgende stappen volgen:

1. Bepaal je gemiddelde dagelijkse energieverbruik

Controleer je energiefactuur of gebruik een energie-app om te achterhalen hoeveel kWh je gemiddeld per dag verbruikt. Als dit niet beschikbaar is, kun je het landelijk gemiddelde als referentie gebruiken.

2. Overweeg het vermogen van je elektrische apparaten

Houd rekening met de elektrische apparaten die je op de thuisbatterij wilt aansluiten. Bepaal welke apparaten essentieel zijn voor je dagelijkse energiebehoeften.

3. Bereken de benodigde capaciteit

Gebruik de formule: gemiddeld stroomverbruik per dag / 2 ≈ capaciteit van de thuisbatterij. Dit kan je helpen om een schatting te maken van de juiste capaciteit die bij jouw behoeften past.

Waarom een thuisbatterij

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

"De thuisbatterij presteert uitstekend"

De thuisbatterij heeft tot nu toe uitstekend gepresteerd en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Ik raad Renewatt absoluut aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor thuisenergie.

"Thuisbatterij voldoet aan mijn verwachtingen"

Wij zijn blij met de 5kWh thuisbatterij die Renewatt heeft geleverd. Hun klantenservice was echt top. Waren altijd bereid om te helpen en reageren snel op mijn vragen. De thuisbatterij presteert en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

"Tevreden met mijn aankoop"

Ik ben tevreden met mijn aankoop van de thuisbatterij. De klantenservice was behulpzaam en reageerde snel op elke vraag die ik had. De batterij zelf werkt perfect en voldoet aan al mijn verwachtingen.

"Uitstekende service en prima product"

De installatie verliep soepel en de thuisaccu werkt perfect. Uitstekende service en een prima product.

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij 5 kWh

Een thuisbatterij van 5 kWh is een goede keuze voor huishoudens die zonnepanelen hebben, peak shaving willen toepassen, op zoek zijn naar een noodstroomvoorziening, duurzaamheid nastreven, en meer flexibiliteit en controle over hun energieverbruik willen.

Een thuisbatterij van 5 kWh is goed voor een klein huishouden met een laag energieverbruik. Deze kunnen dan 5 kWh aan zonnestroom opslaan of tot 5 kWh ontladen of opladen van het net. Een thuisbatterij van 5 kWh is een goede keuze voor gezinnen die zonnepanelen hebben geïnstalleerd en streven naar kostenbesparing, duurzaamheid en betrouwbaarheid in hun energievoorziening.

De opbrengst van een thuisbatterij is afhankelijk van hoe deze wordt ingezet. Als de batterij voornamelijk wordt gebruikt om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan en deze energie ’s avonds of tijdens piekuren te gebruiken, kan dit resulteren in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Het rendement van de batterij hangt ook af van factoren zoals de energieprijzen op verschillende momenten van de dag, de grootte van de batterij en het energie verbruikspatroon van het huishouden. Het is belangrijk om de batterij op een strategische manier in te zetten om de maximale opbrengst te behalen en optimaal te profiteren van de energieopslagcapaciteit.

Een thuisbatterij van 5 kWh wordt over het algemeen niet beschouwd als een grote capaciteit in vergelijking met andere beschikbare opties. Thuisbatterijen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, beginnend bij 2 kWh. Een batterij van 5 kWh is geschikt voor een klein huishouden met een bescheiden energieverbruik. Deze batterij kan tot 5 kWh aan zonnestroom opslaan of ontladen en opladen van het net. Het is ideaal voor situaties waarbij de batterij zich oplaadt wanneer de energieprijzen laag zijn en ontladen wordt wanneer de energieprijzen hoog zijn, maar dit vereist een dynamisch energiecontract.

Voordelen van een thuisbatterij van 5 kWh:

  • Goedkoper dan grotere varianten: Batterijen met een grotere capaciteit zijn over het algemeen duurder en nemen meer ruimte in beslag. Een batterij van 5 kWh kan daarom een betaalbare instapoptie zijn.
  • Ideaal voor kleinere huishoudens met een laag energieverbruik: Een thuisbatterij van 5 kWh is perfect geschikt voor kleine huishoudens met een bescheiden energieverbruik.

 

Nadelen van een thuisbatterij van 5 kWh:

  • Niet het meest rendabel: In vergelijking met grotere batterijen, zoals een 10 kWh variant, biedt een batterij van 5 kWh mogelijk minder rendement.
  • Volledig zelfvoorzienend is vaak niet haalbaar: Tijdens de wintermaanden kan er minder zonlicht zijn, wat betekent dat je zonnepanelen mogelijk niet genoeg energie genereren om de batterij volledig op te laden. Hierdoor blijf je in de winter mogelijk afhankelijk van je energieleverancier, zelfs als je in de zomer overtollige energie hebt opgeslagen. Dit kan leiden tot beperkingen in zelfvoorziening gedurende het hele jaar.
 

De levensduur van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type batterij, de kwaliteit, de laad- en ontlaadcycli, en de gebruiksomstandigheden. Meestal kunnen moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, tussen de 5.000 en 10.000 laad- en ontlaadcycli doorstaan.

In de praktijk betekent dit dat een thuisbatterij over het algemeen tussen de 10 en 15 jaar meegaat, afhankelijk van het gebruikspatroon. Na verloop van tijd zal de capaciteit van de batterij echter afnemen, wat betekent dat deze minder energie kan opslaan dan toen deze nieuw was.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?