Blog | FAQ | Contact

Zonne-energie opslaan

Overweegt je om zonne-energie op te slaan in plaats van deze aan het net te leveren? Dit kan met behulp van een thuisbatterij. Door de energie die je zonnepanelen opwekken zelf te verbruiken, kun je stroomfile op het net verminderen. Dit is niet alleen financieel aantrekkelijk omdat het geld bespaart en oplevert, maar stelt je ook in staat om je eigen duurzame energie te gebruiken.

Bespaar door je eigen zonne-energie op te slaan

Zonne-energie optimaal benutten?

Met een thuisbatterij kun je dit realiseren. Een thuisbatterij slaat slim de zonne-energie op die je normaal gesproken aan het net zou terugleveren. Wanneer je energie nodig hebt, gebruik je eerst de opgeslagen energie uit je thuisbatterij. Zo heb je volledige controle over je eigen energieproductie.

Door je thuisbatterij aan je installatie te koppelen, profiteer je maximaal van je eigen zonne-energie. Hierdoor vergroot je de zelfconsumptie en benut je je zonne-energie efficiënter.

Waarom een thuisbatterij

Benut je opgewekte stroom

Met een thuisbatterij krijg je controle over je energieverbruik, verminder je afhankelijkheid van het energienet, bespaar je op kosten, en help je mee aan een stabieler en duurzamer energienet. Het is een stap richting een groenere toekomst waarin je zelf de regie hebt over je energieproductie en -consumptie.

Je hebt de macht om te bepalen wat er gebeurt met je opgewekte zonne-energie. Vermijd afhankelijkheid van wisselende energieprijzen en automatische teruglevering, en beheer zelf je groene energie.

 

Omdat je nog maar een klein deel van je energieverbruik van het net haalt, ben je minder gevoelig voor schommelingen in het energienet. Hierdoor word je minder getroffen door plotselinge prijsstijgingen, heffingen en belastingen.

Door je eigen zonne-energie op te slaan, kun je meer dan de helft besparen op terugleverkosten. Met de afbouw van de salderingsregeling wordt het steeds minder rendabel om zonne-energie terug te leveren, en biedt een thuisbatterij de perfecte oplossing.

De toenemende elektrificatie zorgt voor een enorme belasting op het net. Overdag leveren we massaal zonne-energie terug en ’s avonds gebruiken we allemaal tegelijk energie. Een thuisbatterij buffert en stabiliseert vraag en aanbod, waardoor er meer ruimte ontstaat op het energienet voor verdere verduurzaming.

Subsidies variëren per regio en land. Het is het beste om lokale energieagentschappen of overheidswebsites te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

Veelgestelde vragen over de thuisbaterij

Een thuisbatterij slaat overtollige energie op voor later gebruik en kan helpen om energiekosten te verlagen en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen.

De installatievereisten kunnen variëren. Over het algemeen moet er ruimte zijn voor de batterijunit en toegang tot een geschikte elektrische aansluiting.

Ja, een thuisbatterij kan helpen om energiekosten te verlagen door energie op te slaan wanneer de tarieven laag zijn en deze vrij te geven wanneer de tarieven hoog zijn.

Ja, afhankelijk van je locatie zijn er mogelijk subsidies of belastingvoordelen beschikbaar voor de aanschaf van een thuisbatterij.

Een thuisbatterij kan worden geïntegreerd met bestaande energiebronnen zoals zonnepanelen via slimme regelaars en compatibele systemen.

Thuisbatterijen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar we bieden wel service na verkoop en ondersteuning voor eventuele vragen of problemen.

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?