Blog | FAQ | Contact

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat elektriciteit op die wordt opgewekt door zonnepanelen of het net. De omvormer zet deze opgeslagen stroom om in bruikbare energie voor je apparaten. De batterij laadt op wanneer er een overschot aan energie is en ontlaadt om je huis van stroom te voorzien wanneer dat nodig is. De omvormer reguleert het laad- en ontlaadproces op basis van energiebehoefte en beschikbare energiebronnen.

Zelf energie opwekken

Verminder CO2-uitstoot van fossiele centrales met je thuisbatterij. Optimaliseer groene stroomoverschotten en vermijd fossiele pieken met slimme energieoplossingen.

CO2-vermindering & duurzaam

Optimaliseer je energiekosten door zelf de allergoedkoopste stroom te gebruiken. Ontdek de thuisbatterij die jouw huis echt begrijpt, waardoor je automatisch goedkope stroom kunt opslaan van het net of je eigen zonnepanelen.

Automatisch verdienen

Ontdek de mogelijkheid om volautomatisch inkomsten te genereren door bij te dragen aan netstabilisatie. Ervaar de technologische revolutie.

Hoe de thuisbatterij werkt

Wat is een thuisbatterij?

Batterij

Een thuisbatterij is opgebouwd uit meerdere batterijmodules die samen de totale opslagcapaciteit bepalen. Wij bieden thuisbatterijen met een capaciteit variërend van 5 tot 100 kWh. Deze batterij bevat batterijcellen gemaakt van het duurzame, veilige en recyclebare lithium-ijzerfosfaat (LFP). De batterijen zijn in handige, stapelbare modules verpakt die ook geschikt zijn voor plaatsing buitenshuis.

Omvormer

De omvormer fungeert als het intelligente brein van de thuisbatterij. Hij zorgt ervoor dat de elektriciteit vanuit de thuisbatterij correct wordt geleverd aan je apparaten. De software in de omvormer maakt gebruik van gegevens van energiemeters in je meterkast, weersvoorspellingen en de juiste aansturing om de batterij op optimale momenten te laden of te ontladen. Daarnaast reguleert de omvormer de laadsnelheid van de batterij. 

Energiemeters

We installeren energiemeters in je meterkast bij de hoofdschakelaar. Als je al zonnepanelen hebt, plaatsen we deze meters ook bij de zonnepanelen. Hierdoor kan de batterij precies meten hoeveel zonne-energie je opwekt en hoeveel je normaal gesproken zou terugleveren. Bij een overschot aan zonne-energie, voorkom je dat je deze tegen een lage prijs teruglevert of een boete krijgt van je energieleverancier. De thuisbatterij krijgt een signaal om deze overtollige energie op te slaan. Omgekeerd, wanneer je normaal energie van het net zou afnemen, levert de thuisbatterij eerst de opgeslagen energie aan je apparaten.

Vrijblijvend advies voor het kiezen van de juiste thuisbatterij.

Offerte aanvragen

Gratis advies

Wat kan ik verwachten?

Stap 1: Contact

Er wordt contact opgenomen met een van onze specialisten.

Stap 2: Persoonlijk aanbod

Op maat gemaakt aanbod o.b.v. jouw situatie en behoeften

Stap 3: Akkoord

Bij een akkoord op de offerte kunnen we aan de slag

Stap 4: Installatie inplannen

Samen kijken we naar een datum om de installatie te verrichten

Stap 5: Succesvolle installatie

Onze installateur installeert de thuisbatterij binnen 1 dag

Julia
Julia
"De thuisbatterij presteert uitstekend"
Lees verder
De thuisbatterij heeft tot nu toe uitstekend gepresteerd en voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Ik raad Renewatt absoluut aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor thuisenergie.
Nico
Nico
"Thuisbatterij voldoet aan mijn verwachtingen"
Lees verder
Wij zijn blij met de 5kWh thuisbatterij die Renewatt heeft geleverd. Hun klantenservice was echt top. Waren altijd bereid om te helpen en reageren snel op mijn vragen. De thuisbatterij presteert en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.
Dolf
Dolf
"Tevreden met mijn aankoop"
Lees verder
Ik ben tevreden met mijn aankoop van de thuisbatterij. De klantenservice was behulpzaam en reageerde snel op elke vraag die ik had. De batterij zelf werkt perfect en voldoet aan al mijn verwachtingen.
Cedric
Cedric
"Uitstekende service en prima product"
Lees verder
De installatie verliep soepel en de thuisaccu werkt perfect. Uitstekende service en een prima product.
Previous
Volgende

We helpen je graag verder

Klantverhalen

Ontdek eerdere klantverhalen van. Klanten vertellen over hun ervaringen van de Renewatt thuisbatterij.

Onze kennisbank

Dankzij onze uitgebreide content en een groot aantal artikelen is inspiratie en hulp altijd dichtbij. Houd je kennis up-to-date met de onze artikelen.

Over ons

Leer de gezichten achter Renewatt kennen. Wie zijn we, wat doen we en waar staan we voor?