Blog | FAQ | Contact

Energie onafhankelijk

Hybride omvormer

Hybride omvormers doen iets extra’s. Ze kunnen niet alleen de stroom omzetten, maar ook overtollige energie opslaan in een batterij. Dit is handig voor als je meer stroom opwekt dan je op dat moment nodig hebt. Later, als de zonnepanelen geen stroom leveren (zoals ’s nachts), kun je de opgeslagen energie uit de thuisbatterij gebruiken.

Ook helpt een hybride omvormers om toch stroom te hebben door de energie op te slaan wanneer het kan, zodat er altijd een voorraadje is voor als de stroom uitvalt of als er geen andere bron van elektriciteit beschikbaar is.

Hybride omvormer 01
hybride omvormer

Verbeterd energiebeheer

Deze omvormers optimaliseren het gebruik van zonne-energie door overtollige energie op te slaan in een batterij. Dit betekent dat huishoudens en bedrijven hun eigen opgewekte zonne-energie kunnen maximaliseren door het overdag op te slaan en te gebruiken wanneer de vraag hoger is of de productie lager, zoals tijdens de avond of nacht.

Flexibiliteit in energievoorziening

Met de mogelijkheid om energie op te slaan van zowel de zonnepanelen als een dieselgenerator, bieden deze omvormers een betrouwbare energiebron tijdens stroomuitval. Dit maakt ze vooral waardevol in gebieden met onbetrouwbare elektriciteitsnetten.

Gebruiksvriendelijke technologie

De omvormers zijn uitgerust met een kleurrijk touchscreen-LCD en ondersteunen slimme bewakingsplatforms. Gebruikers kunnen op afstand het systeem bedienen, parameters instellen, en firmware-updates uitvoeren, wat het onderhoud en beheer van fotovoltaïsche installaties vereenvoudigt.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De producten zijn voorzien van meerdere veiligheidsfuncties, zoals bescherming tegen omgekeerde polariteit, overstroombeveiliging, en thermische bescherming. Deze functies zorgen ervoor dat het systeem veilig functioneert onder verschillende omstandigheden.

Schalingsmogelijkheden

De omvormers kunnen tot 16 stuks parallel werken voor zowel on-grid als off-grid operaties. Dit maakt het mogelijk om systemen op te schalen afhankelijk van de energiebehoeften van de gebruiker, en ondersteunt zowel kleine als grotere installaties.

Hoge efficiëntie

De omvormers bieden een maximale efficiëntie van 97,6% en een Euro-efficiëntie van 96,5%, wat betekent dat ze een groot deel van de opgewekte zonne-energie kunnen omzetten in bruikbare elektriciteit, waardoor energieverlies wordt geminimaliseerd.