Blog | FAQ | Contact

kWh (kilo-Watt-uur)

Kilowattuur, afgekort als kWh, is een maateenheid die wordt gebruikt om elektrische energie te kwantificeren. In de context van een thuisbatterij geeft het aan hoeveel elektriciteit de batterij kan opslaan of afgeven. Eén kWh komt overeen met het continue verbruik van 1000 watt gedurende één uur.

Je kunt het zien als een soort ‘energie-emmer’. Als je bijvoorbeeld een apparaat hebt dat 1000 watt (of 1 kilowatt) gebruikt, en je laat het een uur lang aan, dan heb je 1 kWh aan energie verbruikt.

In het geval van een thuisbatterij, deze slaat elektriciteit op die je bijvoorbeeld opwekt met zonnepanelen. De grootte van de batterij wordt gemeten in kWh, wat aangeeft hoeveel elektriciteit de batterij kan opslaan. Als je een thuisbatterij hebt met een capaciteit van 10 kWh, kan het dus 10 uur lang 1 kilowatt leveren, of een ander equivalent, zoals 5 uur lang 2 kilowatts.

  • Thuisbatterij 5 kWh: ideaal voor kleinere huishoudens of voor wie net begint met energieopslag. Deze batterij biedt voldoende capaciteit om de basisbehoeften van een klein huishouden te dekken en is perfect voor wie een eerste stap wil zetten naar energie-onafhankelijkheid.

 

  • Thuisbatterij 10 kWh: deze batterij is geschikt voor gemiddelde huishoudens die meer energie willen opslaan. Het is een geweldige optie voor gezinnen die zowel overdag als ’s avonds hun eigen opgeslagen zonne-energie willen gebruiken.

 

  • Thuisbatterij 15 kWh: voor grotere huishoudens of voor degenen die een hoger energieverbruik hebben, biedt deze batterij voldoende capaciteit om een aanzienlijke hoeveelheid energie op te slaan. Dit model is perfect voor gezinnen die meerdere apparaten en systemen tegelijk willen laten draaien.

 

  • Thuisbatterij 20 kWh: deze batterij is ideaal voor grote woningen of voor huishoudens met een zeer hoog energieverbruik. Het biedt voldoende capaciteit om een groot deel van de dagelijkse energiebehoefte te dekken.

 

  • Thuisbatterij 50 kWh: Voor zeer grote woningen of voor kleine bedrijven biedt deze batterij een enorme hoeveelheid opslagcapaciteit. Het is een uitstekende keuze voor wie maximale energie-onafhankelijkheid nastreeft.

 

  • Thuisbatterij 100 kWh: dit is de ultieme batterijoplossing voor grote bedrijven of zeer energie-intensieve huishoudens. Met deze capaciteit kunt u een aanzienlijke hoeveelheid energie opslaan.